Alaiba trăiește bine, dar voi ca proștii

Ieri a aparut in presa si casa de milioane in care locuieste proletarul deputat ACUM Dumitru Alaiba, individ nascut la noi la Soroca, in Stoicani.

Frumoasa casa, nu? Are si loc in gradina unde pot fi crescute vreo cateva tufe de iarba vesela 🙂 E o gospodarie adevarata si demna de deputat!

O duce bine, dar voi ca prostii!

Terenul de mai sus are 908 mp (9 ari), iar casa este suficient de mare. Totusi, Dumitru scrie in declaratia oficiala (vezi aici), ca suprafata casei este de 48 mp, pretul total este de 30 mii € impreuna cu terenul.

Deci eu vreau sa va inchipuiti cum ati putea cumpara un teren de aproape o mie de metri pastrati si o casa imensa la pretul de doar 30 mii €, totul inclus. Doar inchipuiti-va, pentru ca nu o sa gasiti nici macar vreun apartament cu 2 camere la un asa pret!

Legal, terenul pe care sta casa are in documente doar suprafata 7 ari, iar ceilalti 2 ari ar fi ocupati abuziv.

Atentie la valoarea cadastrala: 537 mii lei (in jur de 27 mii €).

Ce este marcat cu verde e proprietate privata, iar partea nemarcata, unde se vede iarba, e domeniu public acaparat ilegal de familia Alaiba.

In continuare, probabil pentru a se eschiva si de la plata impozitelor pe bunurile imobile care depasesc 120 mp, casa a fost divizata in:

1. Casa de locuit 94,5 mp, valoarea 836533 lei (42 mii €)

2. Bucatarie de vara de 69 mp, valoarea 242926 lei (12 mii €)

3. Sarai de 13 mp, valoarea 34 mii lei (1700 €)

Dar uitati-va atent la foto si cautati aici bucataria de vara de tocmai 69 mp:

Pare sa fie o casa bine construita si un proiect integru 🙂

Apropo, matematica ne arata ca terenul + casa si „anexele” = peste 82 mii euro, nu 30 de mii cum a indicat proletarul. Dar aceasta este numai valoarea cadastrala, pe cand valoarea de piata e de cateva milioane!

O duce bine, dar voi ca prostii!

Pe langa terenul de 908 mp, dintre care 454 mp ii detine cu drept de proprietate, Dumitru mai are si cateva apartamente.

Majoritatea bunurilor au fost dobandite in 2016-2017, dupa ce Filat deja a fost inchis si s-a inceput cercetarea penala in dosarul BEM.

O duce bine, dar voi ca prostii credeti in toate prostiile debitate de cei din ACUM si de Alaiba!

Datele cadastrale de mai sus au fost culese din Registrul public – asp.gov.md

Sliding Sidebar