Vreți pasaje subterane renovate de Șor sau ”rearendate” de Primăria Chișinău?

Dimineață am scris despre refuzul deschis al lui Codreanu pentru reparația pasajelor subterane de la Botanica din contul Partidului Șor, dar văd că acest scandal s-a propagat deja prin presă și online, deci e momentul de mai turnat un pic de gaz pe foc.

Așadar, ce alegeți?

Șor propune să renoveze toate pasajele subterane din sectorul Botanica după modelul pasajului renovat și dedeschis recent de lângă Aeroportul Internațional Chișinău – Avia Invest, care a fost cam uitat de autorități și poate chiar era considerat în ”afara ariei de acoperire”.

Propunerea lui Șor nu vine cu anumite solicitări speciale și nici nu are vreo componentă privind aportul Primăriei Chișinău din punct de vedere financiar.

Deci Șor vrea să renoveze subteranele gratuit, iar Primărie are din aceasta o economie de câteva milioane și cu vreo 300 de bube mai puțin în capul oficialilor.

Dar, știți voi… Codreanu spune că Primăria deja a alocat vreo 10 milioane și sunt gata să-i cheltuie pe subterane și fără aportul lui Șor. Deci, așa cum spune interimarul, Primăria dă cu piciorul în câteva milioane în loc să se bucure că vrea cineva să se cheltuie din contul lui, iar cu banii economisiți s-ar mai putea ridica o grădiniță sau pot fi reparate niște WC-uri de pe la școlile din Chișinău.

Apropo, subteranele astea sunt date în arendă de ani buni, dar nimeni nu se sinchisește să le repare din banii câștigați, cheltuiala fiind tot a Primăriei. Cu toate acestea, Codreanu vrea să țină schema în picioare și să fie mai departe aceeași dezordine și mizerie plus întuneric.

Reiterez: e trist când se pun așa bețe în roate pentru un proiect din care au de câștigat oamenii, dar iată că are de economisit și Primăria.

Eu unul aș alege să fie reparate toate subteranele din contul politicienilor. Măcar așa să arate și ei că se implică inclusiv financiar și nu doar cu vorba, dar mai ales să o facă din fondurile proprii sau atrase din alte sponsorizări private. Așa ar fi mai bine și mai pe placul oamenilor, pentru că de vorbe ne-am săturat.

Sper că electoratul va ține minte acest episod și o să-l taxeze pe Codreanu așa cum trebuie în campania electorală, mai ales în secțiile de votare de la Botanica.

Sliding Sidebar