DOCUMENT // În sfârșit vom afla ce impozite și cât a achitat Andrei Năstase din ”munca cinstită”

Vreo trei ani în urmă au apărut informații în presă despre cum Andrei Nastase a spălat milioane de euro prin conturile mamei sale și ale soacrei. Atunci el a motivat, că banii sunt din munca lui cinstită, dar pentru a se proteja de ”dușmani” a decis că e mai bine să-i transfere prin conturile apropiaților, precum și să-i depoziteze pe numele acestora.

Andrei Nastase, pe atunci debutat în politică, ajuns azi deputat în urma unei erori electorale, nu o singură dată a explicat oamenilor că devenit milionar din urma activității sale în calitate de avocat, dar și că soția lui este angajată în Germania, iar minorii au indemnizație de la statul german.

Ei bine, pentru a se verifica aceste informații, în sfârșit s-a găsit un om bun care a cerut Serviciului Fiscal de Stat și autorităților germane toate informațiile despre ce impozite și cât a achitat Andrei Năstase din ”munca cinstită”. El acum este un personal public, deci autoritățile sunt obligate să furnizeze aceste informații opiniei publice, presei și deputaților!

Mai mult, s-a cerut informații de la statul german și despre vreo permisiune acordată lui Nastase să lucreze în Germania, precum și dacă a avut rezidență fiscală. Or, pentru a activa în UE este necesar să ai toate actele în regulă, să achiți impozite, să raportezi statului și administrației unde activezi. Deci nu e simplu să faci afaceri de milioane fără să te știe nimeni.

În acest context, eu apreciez și susțin inițiativa deputatului Sergiu Sîrbu, și sper că autoritățile competente vor furniza informațiile cerute și nu se vor ascunde sub vreo fustă, pentru că și noi avem dreptul să cunoaștem de unde Andrei este milionar, are case în Moldova și Germania, mașini scumpe, bani de buzunar și pentru amante, dar și buget pentru călătoriile sale frecvente la Frankfurt și la vila nașului său de călătorie.

Sliding Sidebar