Anticipate sau migrare politică spre PDM?!

  1. PPDA+PAS cer totul de la PSRM, dar cei din PSRM nu vor să renunțe în primul rând la funcția de Președinte al Parlamentului, fotoliu care poate să-l transforme pe Dodon într-un pește liber;
  2. PPDA+PAS se opun solicitării Uniunii Europene privind negocierile inclusiv cu PDM și evitarea alegerilor anticipate;
  3. Deși PDM a chemat socialiștii la negocieri, este clar faptul că democrații vor pretinde și ei la fotoliul de speaker, respectiv nici socialiștii nu vor dori să o cedeze;

Toată această debandadă politică ar putea izbucni neplăceri în anumite formațiuni politice, dar în special în PPDA+PAS și PSRM.

De ce?

Deoarece unii deputați pro-europeni știu cât este de greu și de costisitor să obții un mandat de parlamentar, iar pieptul și buzunarul nu mai țin pentru o nouă campanie electorală, mai ales că scena politică s-a cam bâhlit și sunt mai puține șanse ca binomul #PAScuDA să mai acumuleze voturi suficiente să-și asigure măcar actualul număr de fotolii.

Totodată, unii deputați înțeleg și faptul că țara nu poate fi blocată un timp îndelungat, iar negocierile astea dintre PAScuDa și PSRM nu sunt despre și pentru oameni, dar sunt despre și pentru oligarhi, grupuri de interese, altele.

Prin urmare, nu este exclus, că peste câteva zile va fi convocată ședința Parlamentului, iar după scrutinul secret o să fie ales un speaker cu votul celor din PDM și al deputaților nemulțumiți de jocurile subterane făcute de Andrei Năstase și Maia Sandu, dar și de Zinaida Greceanîi și Igor Dodon. Evident, după un așa vot vor fi migrări la PDM sau vor fi create grupuri independente de genul grupului lui Iurie Leancă. Deputați vor fi din ambele tabere: ACUM și PSRM.

Aceste migrații ar fi de fapt aderarea la soluția europeană, expusă ieri la Chișinău de înaltul reprezentant, care a și spus că alegerile anticipate trebuie să fie evitate.

În fine, este cert că o să fie ceva, iar anticipatele vor fi evitate așa cum a cerut și UE.

Sliding Sidebar