Dacă Maia Sandu și Andrei Nastase ar fi cu adevărat pro-europeni, deja urmau să rupă alianța cu Dodon inclusiv din cauza finanțării obscure a PSRM

Desi in presa au aparut mai multe inregistrari video despre cum Dodon a cerut bani de la Plahotniuc si s-a jurat ca primea de la rusi cate 1 milion de dolari pe luna (vezi aici), in Parlamentul de la Chisinau inca se mai face dragoste politica si se voteaza pe banda rulanta diferite proiecte de legi si un Guvern neconstitutional, iar toate astea sunt puse in aplicare in baza unui acord politic meschin dintre componentele blocului ACUM si PSRM.

Insa, pe batranul continent european, chiar in inima Uniunii Europene, un caz recent a demonstrat ca nimic nu poate sta in picioare daca este negociat cu si pentru rusi.

Astfel, in Austria a demisionat un important lider politic si om de stat (vezi aici) din cauza unor negocieri cu o pretinsa nepoata a unui oligarh rus. Demisionand, oficialul a tras la fund inclusiv alianta cu un alt partid si Guvernul acestei aliante. Deci s-a procedat europeneste.

Daca sa contrapunem cu situatia de la noi, avem nu doar o negociere sau o promisiune in favoarea rusilor, si nu o pretinsa reprezentanta a rusilor, dar avem o recunoastere sincera si jurata din partea lui Dodon, si anume ca a fost finantat de rusi pana la 1 aprilie 2019 cu sume ce ajungeau pana la 1 milion de dolari pe luna.

Prin urmare, urmand exemplul de maturitate politica din Austria, Maia Sandu si Andrei Nastase urmau sa denunte imediat orice alianta cu Dodon sau cu partidul acestuia, iar pasul doi trebuia sa fie convocarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Cu parere de rau, Maia Sandu si Andrei Nastase nu vor sa puna in practica experienta matura a politicii europene, dar se tin cu dintii de Dodon si de interesele Rusiei, ceea ce demonstreaza ca la noi nu se face politica, dar se fac planuri de acaparare a puterii de stat prin orice mijloc posibil, fie acesta si finantat sau in interesele Rusiei.

In acest context, eu nu mai am vreo indoiala ca Sandu si Nastase nu sunt pro-europeni si ca nu sunt fac politica pentru cetatenii acestei tari. Ei reprezinte anumite grupuri de interese, iar pentru realizarea angajamentelor sunt dispusi sa linga inclusiv papucii lui Putin, ceea ce a confirmat deja si Dimitrii Kozak, iar continuarea aliantei cu Dodon este inca o proba incontestabila.

Sliding Sidebar