Guvernul Maiei Sandu vrea să-i întoarcă lui Platon cele 3 bănci: VB, MAIB și MICB

Daca cineva si-a inchipuit ca Maia Sandu si colegii ei au venit sa lucreze in interesul poporului, atunci va inselati! Iata ca pe plan financiar ei dau startul primului „proiect” grandios.

Asadar, Parlamentul pune in discutie crearea unei comisii de acheta privind cedarea mai multe institutii de stat incepand cu 2013 – prezent.

Daca ne intoarcem in urma, ei se refera anume la:

  • cedarea Aeroportului firmei lui Sor;
  • cedarea VB grupului financiar Banca Transilvania si BERD;
  • cedarea MAIB celor de la BERD;
  • cedarea MICB grupului bulgar Doverie;
  • cedarea AirMoldova unei companii din care dace parte si Blue Air Romania.

Dupa cum puteti vedea, trei din aceste cedari importante au fost bancile lui Platon, iar acum Guvernarea Kozak vrea sa reexamineze procedura de cedare, dupa care sa intreprinda masuri de intoarcere a bancilor in portofoliului lui Platon. Evident, toate aceste schimbari vor costa statul sute de milioane de euro si penalitati incredibil de mari.

Eu nu stiu cum va reactiona FMI la aceste planuri ale aliantei Kozak planificate chiar inainte de venirea unei noi misiuni, dar cu sgiranta nu vor fi fericiti ca se doreste din nou concentrarea sistemului bancar in mana unui om sau a unui grup de interese.

De ce vrea Platon aceste banci?

Sa nu uitam ca practic toate bancile lui Platon au fost implicate in spalarea banilor din Rusia. Deci ei vor sa restabileasca schema si sa reporneasca „barabanul”. Dupa cate inteleg, Maia Sandu va fi executoarea care va restabili lucrurile in asa fel incat sa fie benefice pentru Platon si Filat, dar si pentru serviciile ruse care de fapt erau beneficiarii reali ai spalatoriei lui Platon.

Ca o dovada a acestir planuri o sa fie si nemodificarea taxei de stat privind litigiile, precum si nici nu vor fi eliminat plafonul pentru comisioanele executorului judecatoresc. Or, plafonarea acestor taxe a fost facuta de Filat si ministrii lui de la Justitie special pentru spalatoria ruseasca, iar din cauza acestor modificari statul a pierdut milioane de euro anual.

Site Footer

Sliding Sidebar