Răspuns de la CNAS: indemnizația unică la naștere nu a fost majorată din 1 iulie 2019

După ce ieri ministrul Sănătății a ieșit în fața oamenilor și a promis majorarea indemnizației unice la naștere cu încă 1608 lei și a anulat Programul ”O nouă viață”, eu am explicat pe Facebook, că este imposibilă această majorare fără rectificarea bugetară și fără adoptarea unei H.G. privind modificarea cuantumului indemnizației unice la naștere pentru fiecare copil, născut viu.

Pentru a clarifica situația, am expediat astăzi o scrisoarea în adresa CNAS și am solicitat informații oficiale cu privire la cuantumul indemnizației unice la naștere, la situația din 2 iulie 2019.

Iată răspunsul CNAS:

SubiectCNAS
Expeditorcomunicare comunicare <comunicare(@)cnas.gov.md>
Destinatarcorneliu(@)gandrabur.md
DataAstăzi 16:14

Stimate Corneliu,

La solicitarea dvs Vă comunicăm următoarele: la moment, conform Hotărârii Guvernului nr. 1478/2002, pentru copiii născuţi, începând cu 1 ianuarie 2019, mamele beneficiază de indemnizaţie unică la naşterea copilului în cuantum de 6303 lei pentru fiecare copil, născut viu.

Informația este plasată pe site-ul Casei Naționale de Asigurări Sociale  la rubrica „Indemnizatii adresate familiilor cu copii”

Direcția comunicare și mass-media, tel.: 022 257 550

Deci, începând cu 1 iulie 2019, cu aportul ministrului Sănătății din Guvernul Maia Sandu, datorită inclusiv și Maiei Sandu, mămicile au rămas fără cutia cu cele necesare la naștere, precum și nu beneficiază de indemnizația majorată așa cum s-a promis în fața camerelor de luat vederi.

Sughiț bun mămicilor, în special celor care mă tot etichetează că sunt troll!

Scrisoarea mea:

Răspuns de la CNAS: indemnizația unică la naștere nu a fost majorată din 1 iulie 2019 by Corneliu Gandrabur on Scribd

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username