Kroll e Goll, dar noi ce facem mai departe?

După vreo patru ani de proteste stradale, minciuni, învinuiri, atacuri la persoană și dezbateri televizate la așa numitele posturi ”independete” și în ”presa liberă” finanțată de amerciani, europeni și ruși, în sfârșit Raportul Kroll 2 a ajuns în posesia celor, care au promis că o să-l publice integral odată ce vor ajunge la putere. Însă, așa cum ați putut vedea ieri, Raportul Kroll este Goll, iar actualii guvernanți au șters toate informațiile prețioase opiniei publice, fiind lăsate doar informațiile cunoscute din primul raport, adică doar ce ține de Ilan Șor și grupul de companii din jurul acestuia.

Ce facem mai departe?

Este clar faptul că, nici actuala guvernare nu vrea să se afle adevărul despre vestitul jaf din sistemul bancar. De ce? Deoarece acesta a fost gestionat în mare parte de Rusia, iar aici au acționat oamenii docili acestui nou imperiu sovietic.

Așa cum a scris și George Damian, Rusia și-a bagat ghearele ursului în sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova în toiul campaniei electorale din 2014, iar miza a fost detonarea forțelor pro-europene și o victorie necontestată a socialiștilor la alegerile parlamentare din acel an.

Încă vă mai întrebați ce facem mai departe? Batem din palme și schimbăm un oligarh pe ați oligarhi. Așa ne place nouă, pentru că suntem un popor mioritic și credem în cântecul fluierului din pielea mădularului, dar avem șansa să ne trezim după ce se vor răsbeli toate mădularele acestora care se tot perindă pe la putere din 90 și până acum.

Dar cu noi cum rămâne?

Totul rămâne pe vechi. Probabil actuala guvernare nu va anula legea prin care oamenii au fost impuși să întoarcă banii furați de Greceanîi, Filat, Platon și restul. Totul rămâne așa cum s-au înțeles ei, dar achităm tot noi. Am scris mai sus că suntem mioritici și ne place fluierul din pele.

Așadar, raportul Kroll rămâne Goll. Despre conținut vor ști doare ei, deși au promis că toți vor cunoaște schemele unde s-au dus banii și cine i-au furat. Apropo, de ce nu a fost găsit numele Plahotniuc în acest document? S-a întrebat cineva de ce timp de 5 ani s-a vorbit că el a furat miliardele, dar iată că numele lui nu figurează în manuscrisul celor de la Kroll?! Eu m-am întrebat de câteva ori și sunt ferm convins, că Slusari nu a astupat și această informație.

În fine, reiterez că ați fost fraieriți. Am fost și eu fraierit, pentru că achit și eu în contul restituirii miliardelor furate.

Site Footer

Sliding Sidebar