Igor Dodon a capturat statul cu votul celor din ACUM, iar Guvernul a rămas fără puteri

Un grup de deputati din PSRM au depus la Parlament un proiect de lege cu privire la modificarea Legii securitatii statului. Proiectul a fost depus saptamana trecuta, iar in sedinta de ieri a reusit sa treaca prin abele lecturi.

Potrivit noilor modificari, Consiliul Suprem de Securitate, prezidat de Dodon, a capatat putere decizionala, iar cine nu se va supune acestor decizii se va alege cu dosare penale sau contraventionale. Mai mult, Dodon a obtinut si dreptul sa-l numeasca pe oricine in fruntea secretariatului CSS, inclusiv un cetatean strain sau chiar un membru de partid.

Astfel, lui Dodon i-au fost suspuse toate institutiile subordonate Guvernului, toate intreprinderile de stat sau majoritare de stat, toate agentiile si structurile guvernamentale, BNM, SIS, CNA, PA, PG, Aparare, Interne, Sanatate, Agricultura, Economie, Finante. Deci absolut totul a intrat in subordinea lui Dodon, iar Guvernul a ramas fara puteri de decizie in privinta acestora.

Eu nu stiu daca deputatii ACUM au votat cu ochii inchisi sau din interes, dar cu siguranta peste cativa ani se vor trezi din euforia „dezoligarhizarii” si vor intelege ce prostie au facut in perioada pubertatii lor politice, insa va fi prea tarziu si chiar ireversibil.

Site Footer

Sliding Sidebar