Control tematic la UASM, fiind vizat fostul ministru al Agriculturii

Specialistii din cadrul ministerului Agriculturii efectueaza un control tematic la Universitatea Agrara, dar principala sarcina este verificarea activitatii fostului ministru Liviu Volconovici, actual rector al Universitatii.

Potrivit ordinului semnat de ministrul Georgeta Mincu, comisia verifica legalitatea executarii comenzii de stat, statele de personal, contractele de locatiune si deplasarile.

Unele surse mi-au spus ca se vor verifica inclusiv contractele de prestare a serviciilor si de livrare a unor marfuri in beneficiul institutiei universitare. Totodata, sursele mai spun ca dupa aceasta comisia o sa poposeasca si inspectia financiara, care va scormoni si mai adanc prin afacerile lui Liviu Volconovici.

Despre angajari

La UASM sunt angajate rudele rectorului, inclusiv viitoarea nora. La fel, fiul cel mai mare, despre care am mai scris, este zilnic in anticamera tatului, exercitand el functia de rector, desi o face ilegal.

Vezi aici: Clanul lui Volvunovici // zdg.md

Tot la UASM este angajat si Sergiu Sirbu, deputat PDM, acesta fiind cumatrul fiului rectorului UASM.

Despre deplasari

In capitolul deplasari se includ si cele interne, adica foile de parcurs, care au stat si la baza consumului excesiv de combustibil. Astfel, unele surse mi-au spus ca odraslele rectorului se plimba prin tara cu benzina decontata de Universitate. Deci sper ca aceasta comisia va gasi tot ce trebuie in aceasta privinta.

Despre furaje

In scopuri stiintifice, UASM a creat o ferma, iar pentru animale se aduce hrana. Insa, sursele mi-au spus ca firma de la care s-a cumparat furaje nu detine autorizatiile necesare, fiind o firma de contructie, iar la Chisinau ar fi ajuns doar facturile fiscale.

In prezent, desi au achitat minim 1 mln. de lei pentru furajele firmei de la nord, Universitatea cumpara furaje reale de la o firma de pe la Sadova, pentru care achita. Probabil ca vacile ruguma pe vreo patru falci.

Despre tamplarie

La Agrara este si o sectie de tamplarie pentru necesitatile interne. Insa, la aceasta tamplarie chiar acum se produce o bucatarie pentru unul din copilasii rectorului, sustine sursa. Mai mult, tamplarii au facut si o „bisetca” unui actual deputat. Toate lucrarile se fac din bunurile si banii Universitatii.

Despre reparatia de la Medicina Veterinara

Sursa zice ca se fura materialele de contructie, iar un conducator de la aceasta facultate duce materialele la casa lui aflata in contructie undeva pe la Dumbrava.

Despre unele cheltuieli

Desi banii pentru bursele studentilor urmeaza a fi restituiti in Bugetul de Stat in cazul daca studentii abandoneaza facultatea sau chiar pleaca din tara, rectorul a decis ca e mai bine sa-i cheltuie asa cum vrea, sustine sursa.

Site Footer

Sliding Sidebar