Membrii CSM au făcut pe ei

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au făcut pe ei, şi au început să execute toate comenzile venite de la Guvern, Parlament şi Preşedinte, deşi au obligaţia să se opună şi să condamne orice presiune din afara instituţiei.

Bunăoară, la 25 iunie curent Maia Sandu a participat şi a vorbit ilegal la şedinţa CSM, iar după ce a plecat a fost adoptată o hotărâre prin care mai mulţi conducători de instanţe au fost înlăturaţi din funcţii, deşi nu există vreo procedură în acest sens. Pentru a-şi motiva prostia, CSM a făcut trimitere la declaraţia parlamentară despre capturarea statului, adică despre acea declaraţie de dodonizare a Republicii Moldova.

După această imextiune, CSM a anulat şi sancţiunea aplicată judecătorului Domnica Manole, dnei fiind şi fostă candidată parlamentară a blocului ACUM, achitată recent de către instanţa de judecată.

În continuare, la şedinţa de săptămâna trecută s-a dat curs solicitării „societăţii civile” de acordare a unui termen suplimentar de examinare a candidaturilor la fotoliile de judecători constituţionali, iar cea care a vociferat doleanţa societăţii a fost mai întâi ministrul Justiţiei.

Tot la şedinţa de săptămâna trecută a fost revocat din funcţie şi preşedintele CSM, iar motivul a fost unul de-a dreptul aiurit.

Ca să fie mai cu spor, vreo două zile în urmă Maia Sandu a ameninţaţ membrii CSM că o să-i demită prin lege dacă nu vor face aşa cum vrea noua guvernare.

Aşadar, fiind ameninţaţi şi prin intermediul presei, CSM a anulat la ultima şedinţă şi sancţiunea aplicată judecătorului Gh. Balan, actualul şef ilegal al IGP, care este şi cumătrul lui Andrei Nastase – pretinsul ministru de Interne.

Balan urmează să fie restabilit în funcţie prin decret prezidenţial, iar CSM-ul o să-i achite şi o despăgubire de vreo 200 de mii de lei, pentru demiterea forţată, dar şi ceva compensaţii morale.

Legal, CSM urma să adopte o declaraţia de condamnare a imixtiunii din partea Maiei Sandu, dar nu a făcut-o şi nici nu o va face, deoarece fotoliile sunt moi şi comode, iar băltoaca de sub ei ţin locul cald.

Iată aşa căpetenii avem noi în fruntea justiţiei: nişte fricoşi care dansează cum vrea guvernarea; nişte dependenţi de fotolii.

Eu regret situaţia creată, iar din acest motiv am o recomandare pentru membrii CSM: plecaţi dacă nu vă duce capul să condamnaţi imixtiunea executivului în puterea judecătorească!

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username