PSRM și PDM testează o eventuală alianță de guvernare

În ultimele câteva zile ies la iveală tot mai multe voturi comune PSRM-PDM, și anume pentru numirea judecătorilor Curții Constituționale, iar astăzi și ieri au votat împreună și noua conducere a PG și CNA, dar fiind ajutați din inerție și de majoritatea deputaților din ACUM.

Voturile comune PSRM-PDM, care chipurile sunt o susținere necondiționată din partea democraților, sunt mai mult o testare a unei eventuale alianțe de guvernare, care va fi instaurată după alegerile locale din toamnă, dar nu mai târziu de alegerile prezidențiale din 2020.

La această etapă, vorba lui Dodon, voi reaminti despre condiția lui Kozak pentru o alianță social-democrată: ”Fără Plahotniuc”. Astfel, la moment Plahotniuc a plecat din țară și a abandonat PDM-ul pe marginea drumului, ba chiar și-a depus și mandatul de deputat, menționând că nu mai are interes să revină în politică, iar în așa fel se respectă condiția Kremlinului.

În aceste condiții, la moment nu trebuie să ne gândim că nu ar putea exista vreo alianță social-democrată, mai cu seamă că ei au guvernat împreună din 2016 și până în iunie curent, dar au făcut-o pe ascuns și fără vreun acord oficial, fapt demonstrat prin numeroasele legi votate de PSRM și PDM, inclusiv votul mixt și altele.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username