Comisia parlamentară nu poate cere aplicarea sechestrului asupra AI Chișinău

Pretinsul președinte al Comisiei care ”anchetează” și cedarea Aeroportului Internațional Chișinău a ieșit în fața presei cu nemulțumirea, precum că instituțiile de forță nu au aplicat până în prezent măsuri de asigurare/sechestre asupra activelor Aeroportului Internațional Chișinău. Totodată, acesta cere Agenției Servicii Publice să refuze înregistrarea modificărilor de la nivelul asociaților Avia Invest SRL, 1013600025635.

Din punct de vedere juridic, ieșirea lui Munteanu este o aiureală, o prostie pentru lume și pentru presă, o aberație fără precedent și un demonstrare a faptului că titlul de ”expert” este o autoapreciere nejustificată.

Astfel, sechestrele și măsurile de asigurare pot fi aplicate în două cazuri:

  1. în ordine penală, dar în privința Avia Invest nu există așa ceva;
  2. în ordine civilă, dar în privința Avia Invest nu există așa ceva.

În ambele cazuri se cer documente justificative, ordonanțe legale și hotărâri ale instanțelor de judecată. Însă, așa cum am scris și mai sus, în privința Avia Invest nu există așa ceva. Mai mult, nu există temei juridic de aplicare a măsurilor de asigurare/sechestre și asupra activelor AI Chișinău, care aparțin Statului și sunt gestionate de către Avia Ivest. Or, aplicarea unor astfel de măsuri în lipsa ordonanțelor și hotărârilor judecătorești ar fi absolut ilegale și ar împiedica Avia Invest să-și exercite dreptul de folosință a acestora.

Nu în ultimul rând, acest Munteanu dă impresia că nu înțelege și nu face diferența dintre tranzacționarea cotei părți a Avia Invest și activele Statului. Or, se tranzacționează cota parte a Avia Invest, și nu activele AI Chișinău. Diferența e ca dintre cer și pământ. Mai mult, dacă Șor vinde forma cipriotă KOMAKSAVIA AIRPORT INVEST LTD, atunci Munteanu poate să se ducă la WC cu scrisorica lui înaintată procuraturii, pe care o pretinde ca fiind temei de aplicare a măsurilor de asigurare/sechestrelor.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username