Maia Sandu și ministrul ei cu Harvard au ”revândut” Aeroportul

Compania „NR Investments Ltd” a informat opinia publică despre finisarea procesului de procurare a companiei care deține 95% din capitalul social al Avia Invest – compania ”prorpietară” a contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău pe o perioadă de 49 de ani.

Potrivit „NR Investments Ltd”, punctul culminant al tranzacției va fi încheierea unui acord cu autoritățile moldovenești, în special cu ministrul Brânzan și Maia Sandu: ”The culmination of this transaction follows an extensive engagement with key stakeholders, including Moldova’s Minister of Economy & Infrastructure Vadim Brinzan and incoming Prime Minister Mrs Maia Sandu”.

Pe cealaltă parte, Guvernul a emis un comunicat de presă cu privire la această tranzacție, comunicând despre faptul că reprezentantul „NR Investments Ltd” a fost informat personal despre pretinsele nereguli din contractul de concesiune, respectiv despre gradul de incertitudine a acestei tranzacții: ”Prim-ministrul Maia Sandu și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-au comunicat reprezentantului companiei NR Investments Ltd. că contractul de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate, accentuând că acesta este în prezent examinat la procuratură”.

Însă, atât comunicatul „NR Investments Ltd” cât și comunicatul Guvernului scoat la iveală și confirmă următorul lucru absolut grav: Maia Sandu și Vadim Brânzan au avut discuții directe cu reprezentantul ”NR Investments Ltd”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interior

Despre această întâlnire opinia publică nu a fost informată, decât despre intenția lui Brânzan să se vadă cu investitorul străin. Or, pe siteul Guvernului nu găsim nimic despre o astfel de discuție, precum nici pe siteul Ministerului Economiei.

Astfel, apar și câteva întrebările firești:

  • Când și ce a discutat Maia Sandu cu reprezentantul ”NR Investments Ltd”?
  • Cine este reprezentantul ”NR Investments Ltd” care a fost la întâlnirea cu Maia Sandu?
  • Unde a avut loc discuția: în țară sau peste hotare?
  • Care a fost rezultatul discuției?
  • A fost informat Consiliul Suprem de Securitate despre această întâlnire?

Totodată, comunicatul Guvernului mai scoate la iveală și faptul că reprezentantul ”NR Investments Ltd” nu a fost convins nici câtuși de puțin despre ”ilegalitățile” din contract. La fel, înțelegem că nu au fost prezentate probe, fiind doar niște declarații strict politice și absolut seci despre un contract care încurcă.

va continua…

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username