Se invită FISC-ul să efectueze o vizită de lucru la niște agenți imobiliari

Serviciul Fiscal de Stat este invitat să efectueze o vizită fiscală la câțiva agenți imobiliari, și anume la indivizii care sunt cot la cot cu Vlad Musteață de la ProImobil.

Potrivit informațiilor publicate de Eugen Luchianiuc (vezi aici), de pe fiecare apartament se oferă un comision de 4000 € pentru promovarea și vânzarea acestuia în mod prioritar. În schemă ar fi implicat și șeful pe vânzări de la Eldorado.

Deci închipuiți-vă cât costa în realitate un apartament, dacă 4000 € din prețul afișat sunt pentru ”împingerea” acestuia, iar din suma rămasă mai sunt % și pentru alți băieți deștepți. Mai grav este că din ”otkaturi” nu se achită impozite, deși toate contractele trebuie să meargă prin intermediere sau mandat, iar din comision ar trebuie să se transfere la Stat minim 20% sub formă de TVA, iar la final de an se mai calculează și să se achită 12% impozit din profitul declarat.

Ce ține de firma lui Musteață, atrag atenția asupra faptului că aceasta nici nu are calitatea de plătitor TVA, dar la ei pe site se laudă cu o experiență de peste 7 ani de zile. Ce ne spunea aceasta? Ne spune că tranzacțiile oficiale sunt sub pragul prevăzut de Codul fiscal privind înregistrarea și menținerea calității de plătitor TVA. Deci miroase a evaziune. Mai mult, firmulița la care Musteață este administrator are și restanțe la Stat, adică nici impozitele nu el achită, dar se prezintă ca un mare om de afaceri de succes.

Oare se va trezi FISC-ul?!

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • Bun dimineaa!