Inertul CSM asmuțește Inspecția Judiciară peste judecătorii care vor purificarea sistemului

La 13 septembrie 2019, vineri – zi cu ghinion, CSM a înregistrat solicitarea a 87 de judecatări cu privire la convocarea Adunării generale a judecătorilor, pentru a fi revocați actualii membri CSM și suplianții din rândurile judecătorilor.

Consiliul Superior al Magistraturii a înregistrat la 13 septembrie curent, cererea comună semnată de 87 de judecători ”privind convocarea Adunării Generale a Judecătorilor(excepționale), la inițiativa a cel puțin 50 de judecători în exercițiu”.

În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii ține să comunice că, cererea judecătorilor va fi inclusă în ordinea de zi a ședinței următoare a Plenului CSM.

Dar, ce să vezi! Membrii corupți din inertul CSM au decis să amâne examinarea cererii de convocare a AGJ. Mai mult, pentru a-i intimida pe judecătorii semnatari s-a decis asmuțirea Inspecției judiciare peste ei, motivându-se că unii judecători ar fi semnat cererea fiind influențați de cineva, iar anumite liste au fost întocmite pe la benzinării. Desigur, CSM nu a prezentat vreo probă care să-i motiveze decizia și comentariile, fiind doar vorbe goale și motive absurde în fața judecătorilor care sunt în drept și nimeni nu-i poate împiedica să convoace AGJ.

Regulamentar, CSM doar asigură partea tehnică de organizare a AGJ. Adică anunță judecătorii despre AGJ, caută sală, achită, asigură translatori, cumpără hârtie și pixuri.

CSM nu are drept să se opună convocării AGJ și nici nu are ce examina în acest sens!

Art.23/2 alin.(3) Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă anual în şedinţă ordinară în prima jumătate a lunii februarie. Adunarea poate fi convocată şi în cazuri excepţionale, la iniţiativa Consiliului Superior al Magistraturii sau a cel puţin 50 de judecători, în cel mult 10 zile lucrătoare de la data înregistrării solicitării.

Articolul în cauză nu prevede că CSM este în drept să decidă asupra convocării AGJ, decât să verifice întrunirea a cel puțin 50 de semnături.

Așadar, CSM ilegal se opune purificării din interior și ilegal a amânat examinarea cererii celor 87 de judecători din toată țara, care nu mai vor niște papă-lapte în componența organului de autoadministrare. Or CSm a dat dovadâ în ultima perioadă de frică și frisoane în fața noii puteri, iar aceasta a afectat foarte mult independența justiției și siguranța judecătorilor.

***

Acest articol a fost scris de la calculatorul din incinta Curții de Apel Chișinău, adică din buricul corupției din țară.

***

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • Bun dimineaa!