Autoritățile chiar nu se autosesizează în cazul Meat House?

Au trecut deja câteva zile după ce poliția a publicat acele foto grețoase și materialul video despre toată mizeria de la Meat House, dar până acum nu am văzut vreo reacție din partea autorităților competente, în special nu am văzut să acționeze Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și nici vreo altă structură responsabilă de sănătatea publică la nivel local sau republican.

Or, în astfel de cazuri, când se depistează abateri enorme de la standardele de producere și de la condițiile sanitare cum este în cazul incontestabil Meat House, toți ar trebui să fie ca pe ace și să acționeze în interesul populației, pentru a nu se mai admite așa ceva.

Astfel, ANSA și orice altă instituție abilitată de sănătatea publică deja urmau să efectueze verificări ample la fabrica Meat House și în magazinele acesteia, precum și la alți producători din acest domeniu. Însă, așa cum am subliniat deja, până la această oră toți o fac pe morții în lanul cu porumb, iar oricare procesator își vede de treaba lui, inclusiv fabrica Meat House și magazinele acestora.

Cu siguranță situația nu este acceptabilă, iar prima măsură care urma să fie aplicată trebuia să fie sigilarea focarului de mizerie cronică, iar produsele fabricate în condițiile prezentate de poliție urmau să fie retrase imediat din orice vitrină din magazinele din țară. Cel puțin așa se procedează în țările normale.

Prin urmare, situația dată pare să fie identică cu scandalul despre uleiul de palmier, iar rezultatul nepăsării autorităților va fi resimțit de fiecare consumator, care înghite ce-i pus în vitrină și are siguranța că sunt organe de stat puse să verifice calitatea produselor alimentare. Da, consumatorul are o așa impresie și presupune că tot ce mănâncă el a fost fabrica așa cum se cuvine. Dar iată că un caz de genul Meat House dă peste cap această percepție și demonstrează că ar trebui să avem mai puțină încredere în autorități, mai ales când toți arată cu degetul la anumite probleme, dar responsabilii se fac a nu vedea sau a nu auzi. E grav.

În fine, eu sper că în următoarele zile vom avea măcar vreun comunicat de la ANSA și de la Sănătate publică, iar consumatorii vor fi lămuriți și informați ce trebuie să întreprindă mai departe, fie să atragă o mai mare atenție la producător, fie să nu mai cumpere nimic de la Meat House.

Oamenii așteaptă clarificări și soluții. Chiar nu se autosesizează nimeni?!

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • nainte i dup
  • Bun dimineaa!