Igor Dodon este pompierul care poate interveni oricând și în orice situație

Potrivit art.77 alin.(1) din Constituție, ”Preşedintele Republicii Moldova este şeful statului”. Prin urmare, acest statut, chiar dacă pare a fi limitat, nu poate fi contestat de nimeni, mai cu seamă că oamenii cer celui de sus să fie regulă în rândul deputaților, miniștrilor și altor funcționari de rang înalt care au o influență anumită asupra vieții oamenilor.

În acest context, Dodon este pompierul înzestrat cu dreptul să intervină în numele poporului oricând și în orice situație, în special atunci când siguranța populației este în pericol.

La caz, voi face trimitere la intervenția curajoasă a Președintelui în situația creată după numeroasele accidente sângeroase din ultima perioadă, care se datorează în mare parte incompatibilității și haosului de la Ministerul de Interne, probleme generate de pretinsul ministru de Interne Andrei Năstase și de cumătrul acestuia din fruntea IGP.

Ca să mă întorc la drepturile Președintelui, voi reitera, că oamenii cer de la șeful statului să fie bine, și nu-i interesează structurile guvernamentale puse să execute legile țării și să asigure ordinea. Or, ministerele sunt organele executive, pe când Președintele este răspunzător în fața oamenilor cu funcția și cu obrazul, motiv din care șeful statului nu poate sta indiferent și nu poate privi de la distanță ce se întâmplă în societate.

Prin urmare, supărărilor unora în privința intervenției lui Dodon în problema accidentelor din țară sunt nefondate și lipsite de orice noimă. Or, în loc să se supere unii, ei mai bine s-ar apuca de lucru în interesul cetățenilor și a statului, pentru a nu se mai admite tragedii.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • Bun dimineaa!