Guvernul ACUM-Maia Sandu a alungat și Blue Air

Investitorul român Blue Air s-a retras din lista asociaților companiei care deține AirMoldova, iar această retragere vine după ce actuala guvernare ACUM-Maia Sandu a criticat procesul de privatizare și a format o comisie parlamentară specială de tachinare.

Blue Air a promis inițial că va investi în Air Moldova, dar planurile i-au fost date peste cap din cauza tulburărilor politice din țara noastră, iar presiunile din parte Guvernului Maia Sandu i-a obligat să se retragă și să cedeze cota parte actualului administrator al Civil Aviation SRL.

Operatorul avia român este al doilea investitor important care se retrage din anumite relații de business cu statul. Anterior și LeBridge a anunțat că se retrage de la Tutun CTC, precum și a cedat inclusiv cota parte de la Garile Auto.

Referitor la compania Le Bridge, Igor Munteanu, șeful Comisiei de tachinare, deputat PPDA, declara că stopează ancheta parlamentară ca urmare a anunțului de retragere. Astfel, această stopare a demonstrat că adevărata intenție a guvernării ACUM a fost alungarea investitorilor și nu cercetarea pretinselor ilegalități din procesul de privatizare a Tutun CTC sau de concesionare a gărilor auto din țară.

În încheiere, vreau să menționez că o astfel de atitudine guvernamentală față de investitorii străini nu face bine economiei național, iar efectele pașilor distructvi o să-i simțim în scurt timp, inclusiv vom auzi și despre retragerea altor investitori de bună-credință, precum și vom observa că alți potențiali parteneri străini nu vor mai avea interesul să investească în acest stat guvernat de niște oportuniști aflați în călduri.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username