Primăria Discordiei și căderea Guvernului Maia Sandu din cauza lui Năstase

Andrei Năstase suferă pentru înfrângerea de duminică, iar astăzi și-a asumat eșecul total în alegerile locale generale din 2019. Mai mult, și Alexandr Slusari a spus că liderul nu poate fi considerat unicul vinovat, iar pentru greșeli trebuie să plătească inclusiv cei din organele de conducere ale PPDA, fapte pe care ei și-au asumat răspunderea în fața oamenilor, anunțând în același timp și o reformă a partidului.

Cu toate acestea, deși și-a recunoscut eșecul și impotența politică, Andrei Năstase a făcut apel la principiul ”totul sau nimic”. Deci el nu mai vrea alianță cu socialiștii în CMC, iar această atitudine dezolantă pentru electoratul ACUM s-ar putea răsfrânge și la nivelul parlamentar.

După cum spuneau și alții, Andrei Năstase a fost prea sigur că va câștiga Primăria Chișinău, dar ar fi avut și impresia că Dodon chiar se joacă cu eforturile lui Ion Ceban. Dar iată că nu a fost așa, iar rezultatul de duminică ne-a demonstrat că oamenii încep să se uite la fapte și mai puțin la vorbe, dar au pus și batista pe țambal, după cum a îndemnat însăși candidatul ACUM, care spunea vreo 3 ani în urmă că nu mai trebuie de stârnit atâta geopolitică în jurul Chișinăului și al Moldovei.

Ei bine, Primăria Chișinău devine mărul Discordiei, dar stricăciunea acestuia ar putea să se ridice până la Parlament, iar joi am putea asista la prăbușirea actualului Guvern din cauza mofturilor lui Andrei Năstase.

Da, acest Guvern va cădea doar pentru că așa vrea liderul PPDA, care nu o poate înghiți pe Maia Sandu din cauzei funcției pe care aceasta o ocupă, orgoliul fiind alimentat și după ce Năstase ar putea sta blocat la nivelul MAI în subordinea premierului, ceea ce el nu vrea și nu acceptă să fie numărul doi și în inferioritatea celeia pe care el o consideră colegă politică și ”amică”.

 

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username