Cum a ”zburat” Aeroportul Chișinău în funcție de călătoriile lui Plahotniuc

Că tot a apărut în presă informația despre pretinsa preluare a Aeroportului Internațional Chișinău se către ”miliardarul rus”  Andrei Goncearenko, am decis să fac o mică analiză despre cum a ”zburat” aerogara în funcție de călătoriile lui Plahotniuc.

Așadar:

26 mai 2019

Plahotniuc a participat la un eveniment la Londra, fiind însoțit atunci și de Vladimir Cebotari din PDM. Evenimentului a avut tema ”Moldova și Occidentul: discuții cu Vladimir Plahotniuc”, iar despre aceasta s-a anunțat public, fiind expediat presei comunicat de la PDM, la 26 mai 2019 – vezi tv8.md

14 iunie 2019

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a plecat din țară. Potrivit unui comunicat emis de PDM, acesta ar fi mers să-și vadă familia – vezi unimedia.md

Până în prezent nu se știe cum a părăsit țara fostul președinte al PDM și ex-coordonator și finanțator al guvernării democrate de până în 2019.

15 iunie 2019

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de U.S. Customs and Border Protection, Plahotniuc a intrat în Statele Unite ale Americii la 15 iunie 2019, prin BGM/KBGM Greater Binghamton Airport United States, dar acesta a plecat în grabă pe data de 17 iunie 2019, într-o direcție necunoscută.

20 iunie 2019

Contrar informațiilor oficiale din America, ministrul de Interne Andrei Năstase a anunțat unde, când și cum ar fi plecat Plahotniuc din Republica Moldova, dar fără să prezinte probe – vezi tv8.md

„A părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin „Transnistria”, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra”, a spus Andrei Năstase.

Năstase spune că Plahotniuc și-a comandat în prealabil un avion privat, care l-a așteptat pe Aeroportul din Chișinău: „Dar probabil din frica că ar putea să fie oprit, obstrucționat, nu știu de ce ar avea el frică, a renunțat la acea cursă charter și a plecat prin Ucraina”, a mai comentat ministrul de interne.

22 iunie 2019

După ce a declarat că s-a văzut cu Vladimir Plahotniuc „într-o țară europeană”, vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, spune că s-a văzut cu liderul formațiunii în capitala Angliei, Londra. Politicianul spune că speră ca Vladimir Plahotniuc să revină foarte curând în țară.

Potrivit lui Candu, întâlnirea a avut loc pe data de 20 iunie 2019, deci în ziua când Năstase anunța unde s-ar afla fostul lider PDM după ce a fugit din țară.

17 august 2019

Având și cetățenia cehă, în luna august s-a aflat că Vladimir Plahotniuc și-a deschis la 4 iunie 2019 o companie în Marea Britanie denumită „ANY SIZE TIRE REPLACEMENT 24/7 LTD” – vezi cotidianul.md

Potrivit datelor oferite autorităților britanice, adresa lui Plahotniuc din Marea Britanie este 5 St. Marys Terrace, London, într-un cartier de elită din capitala țării. El figurează ca director al acestei companii.

Totodată, aceeași sursă deschisă informează că Plahotniuc a renunțat să conducă „ANY SIZE TIRE REPLACEMENT 24/7 LTD” începând cu data de 17 august 2019.

10 august 2019

„Pe data de 10 august, în calitatea mea de ministru al Economiei şi Infrastructurii am avut o întâlnire cu reprezentantul NR Investments Ltd, care m-a informat despre intenţia potenţială de a acumpăra direct 95% din acţiunile Avia Invest, care deţine prin contract dreptul de concesiune pentru Aeroportul Internaţional Chişinău”, a declarat ministrul Economiei Vadim Brînzan – vezi publika.md

19 august 2019

NR Investments Ltd, o firmă vehicul de investiții din insula Guernsey, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău – vezi agora.md

Acordul a fost încheiat la 19 august 2019, între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments’, Nat Rothschild, anunță printr-un comunicat de presă agenția de PR Emerald Media Ltd.

În aceeași zi, la Chișinău aterizează avionul privat al lui Nat Rothschild, acesta fotografiindu-se la ecranul imens din holul Aeroportului, iar ”Avia Invest” a anunțat despre sosirea ”investitorului”.

30 august 2019

„Pe 19 august, eu împreună cu premierul, ne-am întâlnit cu investitorul şi am fost informaţi de dumnealui că deja a semnat un contract de cumpărare directă a 95 la sută din acţiunile Avia Invest. Vreau să fie clar: nu am negociat și nu ne-am consultat cu această companie. A fost doar o curtoazie solicitată pentru a ne întâlni cum s-a spus cu un investitor strategic pentru Moldova. Am fost informați despre intenție și semnarea contractului. Despre acest lucru am informat Consiliulul Suprem de Securitate. I-am comunicat investitorului că autorităţile statului consideră contractul de concesiune a aeroportului unul abuziv şi potenţial fraudulos, fiind subiectul unei investigații atât în Parlament, cât și la PG”, a conchis ministrul Brînzan – vezi publika.md

10 septembrie 2019

Agenția Proprietății Publice a depus cererea de anulare a contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău – vezi ziarulnational.md 

14 decembrie 2019

Viza americană a lui Plahotniuc a expirat, iar acesta este prins ”prizonier” pe continentul european. Potrivit informațiilor publice din SUA, Plahotniuc a intrat în această țară pe data de 15 iunie curent.

16 decembrie 2019

Firma cipriotă KOMAKSAVIA AIRPORT INVEST LTD care deține 95% din ”Avia Invest” este vândută unei companii private – vezi aici.

23 decembrie 2019

Hărțuit de Guvernul Maia Sandu, dar și alegându-se cu imaginea șifonată, Rothschild renunță la interesele sale față de Aeroportul Internațional Chișinău, iar Andrei Goncearenko devine noul ”proprietar” al ”Avia Invest” – vezi cotidianul.md

Andrei Goncearenko este un personaj certat cu legea în Rusia, este căutat de autoritățile ruse, iar presa de la Kremlin nu a încetat să-l considere un om controversat, care deține afaceri dubioase.

În aceeași zi, se află că Andrei Goncearenko a vizitat Moldova de mai multe ori în perioada guvernării PDM, iar din cauza problemelor sale cu Rusia a depus și o cerere privind dobândirea cetățeniei țării noastre, prin programul de investiții. Conform presei, ”miliardarul rus” a inclus în listă întreaga sa familie – vezi telegraph.md

Prin urmare, Andrei Goncearenko pare a fi foarte apropiat de Plahotniuc, implicându-se în afacerea cu Aeroportul pentru a-l înlocui pe Nat Rothschild, dar și pe dispărutul Ilan Șor. Or, toate cele de mai sus demonstrează o consecutivitate a lucrurilor desfășurate în favoarea lui Plahotniuc, iar undeva departe ar fi și noua sa firmă, deschisă în Marea Britanie chiar în luna când PDM a ceda puterea.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • Noua specialist n creditri victoriabankmd
  • nainte i dup
  • Mulumim medparkhospital pentru profesionalism!  mulumim i Znei Mselu