Despre viitorul „academician” Andrei Strâmbeanu și interesele acestuia

Renumitul scriitor, asanator cu trecere la toți șefii, Andrei Strâmbeanu, după ce a „rezolvat” situația soției sale în domeniul culturii, și-a îndreptat atenția către alte domenii.

În pofida ingerințelor legale de a avea discipoli și lucrări considerabile recunoscute internațional – stabilite de statutul Academiei, Strâmbeanu insistă pe obținerea titlului de academician și astăzi. Mai cu seamă că mai multe personalități marcante ale țării merită cu mult mai mult să obțină acest titlu, iar membrii Academiei în trecut s-au opus inducerii acestui personaj în rândurile lor.

În zilele următoare, Andrei Strâmbeanu va ieși în public și ne va spune care este răul cel mare din știință – țapul ispășitor pentru toate cele rele.

Scopul acestei acțiuni este de a spăla de nereușitele și eșecurile din ultimul an pe actualii demnitari responsabili de acest domeniu: scăderea finanțării cercetării cu peste 200 milioane de lei, pierderea a 20% de cercetători, renunțarea la parcursul european al științei, dispariția inovării și, nu în ultim rând, transformarea oamenilor de știință în cerșetori de finanțe.

Prețul pentru obținerea titlului de academician nu este dedicarea întregii vieți științei și creației, dar mersul peste capete, murdărirea și denigrarea oamenilor de valoare.

Nerenunțând nici pentru o secundă la unionism, Strâmbeanu este acceptat să intre în Academie pe ușa din spate. Ideea fiind zămislită la niște întâlniri matinale, cu frecvență zilnică.

Sperăm că asemenea scenariu nu se va realiza, iar dacă vor fi încercări, academicienii vor demonstra verticalitate.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • nainte i dup
  • Bun dimineaa!