Andrei Năstase acceptă oferta lui Candu-Șor, însă numai dacă el va ocupa funcția de premier

Potrivit unor surse apropiate cercului de politicieni care negociază o nouă majoritate parlamentară, Andrei Năstase se opune alianței cu Ilan Șor, dar nu vede cu ochi buni nici asocierea cu finul lui Plahotniuc. În schimb, cei din PAS repetă istoria din iunie 2019 și sunt complet dezinteresați de apartenența politică a deputaților care intenționează să se urce în noua barcă parlamentară. După cum a spus Popșoi, ”PAS este gata să facă alianță și cu dracu!”.

Așadar, înțelegând că anticipatele ar putea fi fatale pentru Platforma Demnitate și Adevăr (așa ne-a cerut Năstase să scriem corect denumirea partidului său), finul lui Țopa cere funcția de premier, dar și marginalizarea Maiei Sandu.

O altă condiție din partea lui Năstase este susținerea sa în campania prezidențială din toamnă, precum și susținerea PPDA (Platforma Demnitate și Adevăr) separat de PAS, deoarece asocierea făcută anul trecut i-a știrbit din popularitate și i-a transformat partidul într-o nălucă, fiind șterse toate acțiunile stradale din perioada 2015-2016.

În discuțiile cu potențialii viitori parteneri politici, Năstase o ține una și bună că PPDA este artizanul blocului ACUM, iar Maia Sandu și PAS nu ar fi existat astăzi în politică și în Parlament dacă el nu le-ar fi permis să se urce pe scenă în timpul protestelor din PMAN și din fața Parlamentului, precum și dacă el nu se retrăgea din alegerile prezidențiale din 2016, fiind manipulat atunci cu niște sondaje fabricate peste hotarele țării și în laboratoarele serviciilor secrete străine.

Ce ține de marginalizarea Maiei Sandu, cei din Pro-Moldova și P.Șor sunt de acord, dar condiția principală este pierderea dosarului APP – Aeroport, iar contractul de concesionare să rămână în picioare. La fel, sunt solicitate și unele acțiuni în privința cauzelor penale pe numele lui Șor și Plathotniuc. Năstase spune că nu poate accepta o clasare a dosarelor, dar o tergiversare pe câțiva ani este posibilă.

PAS susține că Năstase și-a arătat potențialul în timpul alegerilor locale, iar solicitarea funcție de premier este neargumentată, dar și lipsită de orice suport popular. PAS a pus pe masă câteva sondaje și încearcă să-i arate lui Năstase că este sub 7% și practic a dispărut de pe scena politică moldovenească.

Site Footer

Sliding Sidebar

Urmărește-mă

Despre mine

Despre mine

Sunt un om liber, iar aceasta spune totul.

Instagram Slider

  • Mulumim medparkhospital pentru profesionalism!  mulumim i Znei Mselu
  • nainte i dup
  • Noua specialist n creditri victoriabankmd